pühapäev, 9. november 2008

Linnuke kuhu?

Lihaliku loomuse teod on ilmsed, need on: hoorus, rüvedus, kõlvatus, ebajumalateenistus, nõidus, vaen, riid, kiivus, raevutsemine,isemeelsus, lõhed, lahknemised, kadetsemine, purjutamised, prassimised ja muu sarnane,
Aga Vaimu vili on armastus, rõõm, rahu, pikk meel, lahkus,headus, ustavus, tasadus, enesevalitsus. /Gl 5:19-23/

Kuidas Sul nendega? Milline nimekiri Sul pikem tuleb? Eile (09.11.2008-toim.) tegin sellest juttu EK koguduses. Sain need ilusti tabelisse ja kõrvutama, aga see blogindus ei lase siin. Ette tegin bulleteid kasutades linnukesed. nagu tickid. Suudad pildi ette manada? Saadan faili kui tahad.

Aga et siis. Järjest enam mõtleb tänapäeva noor kristlane (kui tal on igatsus ja tahe), et milline on just tema kristlasena ja millised on teised noored kui ka vanad kristlased tema ümber. Kas me eristume mittekristlastest? Milline pool meis domineerib? Kas lihalik loomus või on meis Vaimu viljad arenenud ja valmad? Hmm. Let us take a moment and do a little thinking!

Sest nii see enam edasi minna ei saa. Pole mõtet. See hakkab lõpuks läbi paistma, et midagi on valesti. Lõpuks ikka sein ette tuleb, lõpuks ikka tühjus Sinu sees kumisema hakkab ja Sa taipad, et mõttetu on see pisikene elu ilma Jumalata. Ilma selle osaduseta. Ilma tõelise armastuseta.

Onju.

Võta hetk, otsusta ja hakka rassima. Hakka teadlikult oma elu suunama ja arendama, sest muud moodi ei tule midagi. Siin ei kehti reegel "Ise on laudas"! Tegemist on Sinu enda eluga ja kes peakski rohkem seda armastama, kui Sina ise (üks on veel, kes seda ehk Sinust rohkem armastab)!

Õnnistusi ja jaksu selle raskeima asjaga nagu enesedistsipliin ja arendamine.

Kommentaare ei ole: